Biografija

Dejan Grujić, diplomirani glumac, voditelj, spiker, novinar, urednik, a sada i pisac ili bloger, ili kako vam drago rođen je u Peći, Kosovo i Metohija, 1969. godine.

Osnovnu školu završio je u Aranđelovcu, srednju u Beogradu, a Akademiju umetnosti u Prištini. Na klasi prof. dr Vladimira Jevtovića diplomirao je glumu 1994. godine. Radio je kao novinar-voditelj na Radio Prištini do 1999. godine.

Tokom studija igrao je u Narodnom pozorištu u Prištini. Bio je organizator mnogobrojnih kulturno-umetničkih programa. Pisao je tekstove i komponovao muziku. Umeo je da svira harmoniku.Jedno vreme bio je usmeren ka pedagoškom radu sa mladima i decom u okviru dramskog studija u centru „Boro i Ramiz“ u Prištini.

Učestvovao je na mnogim stručnim skupovima ali i organizovao škole novinarstva, lepog govora, i glume širom Srbije. Posle rata kratko je radio u RTV „Toplica“ u Prokuplju, a od oktobra 2001. godine se zaposlio na Radio Beogradu 202 gde i danas radi. Pozajmljivao glas brojnim junacima crtanih filmova i bio narator u mnogim emisijama stranog dokumentarnog programa.

Posebno priznanje mu predstavlja to što je svih 30 godina staža do sada proveo pred mikrofonom kao voditelj „živih emisija“. Danas je voditelj i urednik emisije jutarnjeg programa Radio Beograda 202, „Ustanak“, u kojoj je do oktobra 2018. godine redovno obajvljivao Crticu 202 koja je predstavljala pogled na stvarnost iz ugla takozvanog običnog čoveka. Redovno prati rad književnih stvaralaca I promoviše ih na Radio Beogradu.

Ponosan je na Ljilju, Filipa i Anu.